Lezing Verlies en Rouw

Lezing Verlies en Rouw

Nog niet gepland

Spreker: Rudy Nobel

Verlieservaringen

In ons leven krijgen wij bijna dagelijks te maken met verlieservaringen met als gevolg dat een Rouwproces wordt gestart. De ene verlieservaring heeft een diepere impact als een andere verlieservaring.

Elke verlieservaring zorgt ervoor dat wij psychisch uit balans kunnen geraken. Dit kan grote gevolgen hebben voor onze dagelijkse activiteiten en omgeving.

Een verlieservaring wordt niet altijd door de ander begrepen of erkenning voor gegeven met als gevolg dat jij zit met jouw verlies zonder dat jij daar verder mee kan. Gevolgen hiervan zijn eenzaamheid in verdriet en rouw en het idee dat niemand jou begrijpt.

Elke verlieservaring zorgt voor een rouwproces en in dit rouwproces gaat het om het krijgen van nieuwe zingeving en betekenis in dit leven.

Als jij het idee hebt dat jij vastloopt in jouw rouwproces of dat jij een steuntje in de rug nodig hebt, kom dan naar mijn lezing.

Vormen van verlies

Als wij het over verlieservaringen hebben dan kunnen wij de volgende onderscheiden:

  1. Verlies van een naaste
  2. Verlies van gezondheid
  3. Verlies van werk
  4. Verlies van functie op het werk
  5. Echtscheiding
  6. Verlies van materiële zekerheid

Zo kunnen wij er velen aan toevoegen.
In mijn lezing zet ik in het kort uiteen wat wij kunnen tegenkomen in het rouwproces. Wat kunt u wel doen en wat is handig om niet te doen. Het doorlopen van het rouwproces is nodig om te kunnen groeien naar nieuwe zingeving en betekenis.

Begeleiding

Bij sommige verlieservaringen kunnen wij het niet alleen en dan is het verstandig om een verlies en rouwbegeleider of rouwtherapeut in te schakelen.

Na de lezing is er genoeg ruimte om vragen te stellen.

Datum: maandag 7 oktober
Tijd: 19.30 – 21.30 uur (deur open om 19.00 uur)
Locatie: centrum Nieuwste Tijd, Nieuwstraat 17-19 te Purmerend.
Kosten: €15,-

Geef je nu op om zeker te zijn van een plaats.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.