Thuiswerken en verbinden

Huidige realiteit

Door de intrede van het Coronavirus is onze samenleving drastisch verandert. Volgens onze premier komt de tijd van voor de crisis nooit meer terug. Dat is een uitspraak van weinig inhoud maar een grote impact.

Alles wat wij gewend waren van voor 15 maart 2020 is veranderd. Enige voorbeelden:

  • Hygiëne is veranderd in zo goed als steriel zijn,
  • Naar het werk gaan is thuiswerken geworden,
  • Sociale contacten zijn geminimaliseerd,
  • Samen uitgaan is beperkt,
  • Individualisering tegenover socialisering
  • Etc….

Het leest allemaal niet erg bemoedigend maar is wel onze huidige realiteit, en iedereen vind daar zelf iets van. Dat is natuurlijk prima want verdraagzaamheid is een groot goed.

Wat vanaf het eerste moment al duidelijk werd is dat thuiswerken het nieuwe werken ging worden. Gezinnen die s ’morgens de deur uitgingen om naar school en het werk te gaan, zaten ineens allemaal thuis. Dat geeft nieuwe uitdagingen maar ook minder sociale contacten op het werk.

In de eerste maanden is het allemaal “leuk”. Daarna, als duidelijk wordt dat de situatie voorlopig niet gaat veranderen, komen er andere problemen/ uitdagingen om de hoek kijken.

Vanuit mijn eigen omgeving zie ik veel situaties veranderen, en natuurlijk ook die van mijzelf. Ik zal die situaties als voorbeeld gebruiken en begrijp ook dat ik daardoor veel andere situaties tekort doe.

Thuiswerken

Thuiswerken is voor mij niet een groot probleem omdat ik als ondernemer dit al grotendeels doe en ik vind het heerlijk om thuis te zijn. Ik heb thuis geen kleine kinderen meer dus ben vrij in mijn handelen. Dat geldt echter niet voor gezinnen met kleine kinderen waarbij beide ouders werken of waar nog inwonende volwassen kinderen zijn. Zo zijn er natuurlijk nog meer omstandigheden te bedenken.

Het thuiswerken individualiseert het werk zonder fysieke contacten met collega’s die juist het werk leuk maken. Dit proces van veranderen kan veel stress meebrengen. De interactie tussen mensen, die juist het werk leuk maken, is grotendeels weg. Er is ineens stilte en het enigste wat er is ben jij en je computer. Dit is niet alleen individualisering maar ook digitalisering van het werk.

Veel mensen zeggen wel dat zij meer doen als zij thuiswerken. Maar klopt dat wel? Op het werk ben je niet de gehele dag productief en dat zie je goed als je thuiswerkt. Na ongeveer 2 tot 3 uur is het werk “klaar”. De concentratie is dan ook al gezakt naar een bedenkelijk niveau. Om je dan opnieuw op te laden tot een nieuwe taak kan erg lastig zijn. In alle rust kan dat misschien nog.

Wat afhankelijk is van de werkprestaties is de locatie van de werkplek. Niet iedereen heeft even een kamertje over om te kunnen werken. Sommigen werken aan de eettafel of zitten in een hoekje op zolder of de slaapkamer.

Als beide ouders werken, wie zorgt er dan voor de kinderen? Als één ouder wel naar het werk gaat en de ander niet, hoe kan die dan voor de kinderen zorgen als die ook moet werken? Dit gaat in het ene gezin makkelijker dan het andere.

Verbinden

Thuiswerken betekent niet dat wij ons moeten losmaken van onze collega’s en de samenwerking. Dat blijft altijd bestaan……maar hoe?

Het samenwerken ontwikkeld zich in grotendeels mailverkeer en de telefoon. Voor mij zijn dit afstandelijke hulpmiddelen die het verbinden juist bemoeilijken. Deze hulpmiddelen kunnen echter wel de eerste aanzet zijn tot nieuwe verbindingen die waardevol kunnen zijn.

Als mens hebben wij de interactie met die ander nodig om te kunnen toetsen of wij nog op de goede koers zitten of simpelweg voor het sociale contact. Wat in de huidige situatie sterk groeit zijn de online bijeenkomsten. Mensen/ collega’s zien elkaars gezichten weer en horen elkaars stem. Op deze manier komt er weer een verbinding tot stand. De individualisering wordt dan verminderd en je krijgt weer het gevoel ergens bij te horen.

Er is weer een brug geslagen vanaf jouw eiland naar het andere eiland, naar het andere eiland enz….

Voor gezinnen met thuiswonende volwassen kinderen of het werken in wisseldiensten kunnen voor andere problemen zorgen. Wanneer ga jij werken als de ander vrij is als er tevens veel reuring is in het huis?

Er is voor ieder probleem een oplossing, zegt men. En dat klopt bijna. Binnen gezinnen is het juist in deze tijd belangrijk om te verbinden in verdraagzaamheid. De situatie is niet natuurlijk en vraagt om een andere handleswijze. Door een goede communicatie en gemaakte afspraken is een hoop op te lossen.

Dit is echter niet voor elk gezin mogelijk. Hulp van buitenaf voor deze gezinnen is dan aan te raden.

Thuiswerken en verbinden

Deze beide onderwerpen zijn in de huidige situatie dus niet los van elkaar te zien. Wij, als mens, hebben onze sociale contacten nodig. Het geeft ons het gevoel dat wij bestaan, dat anderen naar ons luisteren, ons zien, ons spiegelen, aanraken, ergens bij horen en elkaar liefhebben.

Dat is ook de essentie van deze blog. Blijf elkaar opzoeken, online en offline. Dit voorkomt vereenzaming (wat wij nu weer zien bij onze ouderen in tehuizen).

Onderstaand onderzoek legt precies uit wat de effecten zijn:
Het Nieuwe Werken ontleedt: De invloed van thuiswerken op de werk-privé balans, autonomie, en het contact met kantoor.

Het is een groot document maar zeer interessant om te lezen. Zou bijna dit blog overbodig maken. Het verschil is echter dat het document een gericht onderzoek bevat en mijn blog gericht is op ervaringen uit mijn (in)directe omgeving.

Blijf gezond en verbonden, Rudy Nobel
Nobel-HD
06-22729259
info@nobel-hd.nl
www.nobel-hd.nl

Facebooktwitterpinterestlinkedininstagrammail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *